Bemutatkozás

Őszinte leszek: a bemutatkozás a legnehezebb dolog számomra. Általában a tetteimmel, odafordulással, énekkel, játékkal, zenéléssel szeretem megmutatni magamat. Most ezek helyett a puszta szavaimmal ígyekszem képet adni magamról.

Kiss Blanka vagyok, 2011-ben diplomáztam az ELTE-n óvodapedagógusként. Szakmai szárnypróbálgatásaimat egy különleges családi napköziben kezdtem, ahol vegyes életkorú gyerekekkel foglalkoztam, bátorító mentorom mellett.
Időközben lehetőségem nyílt egyetemi tanulmányaim folytatására, így kerültem a neveléstudományi mesterképzésre – szintén az ELTE kapuin belül –, koragyermekkor pedagógiája szakirányra. Ezen a képzésen körbejártuk a pedagógia történeti, elméleti és gyakorlati kérdéseit. Pályakezdőként rengeteget adott: a gyermeki személyiség és fejlődés komplex szemlélete azóta kísér. Diplomamunkám tárgya a családi napközikről készített kutatómunkám volt, amely témát alaposabban megismertem a pedagógusi munka és az egyetem mellett párhuzamosan elvégzett családinapközi-vezető képzés révén .

Innen újabb családi napközibe sodort az élet, majd egy budai magánóvodába, ahol sok pedagógiai és barátságbéli támogatás révén, önmagamban megerősődve jól vettem a minősítővizsgát, és nemsokára megint beültem az iskolapadba, hogy fejlesztő-differenciáló pedagógiát tanuljak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.
A szakvizsgát már szabadúszóként tettem le.